Bukiet sałat
Bukiet sałat
Składniki:
- jedna torebka "Mieszanki sałat" (170 g)
- jedno opakowanie sera feta : "Arla Apetina"(200g)
- jedna średnia czerwona cebula
- Dwie papryki : jedna czerwona, druga żółta,
- opakowanie pomidorów koktajlowych lub dwa średnie pomidory
- lekkie pieczywo "Maca" (o smaku czosnkowym najlepiej)
- jedno małe opakowanie oliwek (mogą być zielone lub czarne)
- 20ml przygotowanego sosu vinegrate
Przygotowanie:
Mieszankę sałat układamy na szerokim, płaskim talerzu, kroimy pomidory (jeśli są to koktajlowe, kroimy w ćwiartki) i ogórka w średnią kostkę, a paprykę w paski. Pokrojone warzywa układamy równomiernie na "bukiecie sałat". Następnie dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Na koniec dekorujemy oliwkami i krążkami czerwonej cebuli, a następnie polewamy całość sosem vinegrate. Sałatkę można posypać dodatkowo kiełkami sojowymi.
Tak przygotowaną sałatkę jemy z lekkim pieczywem (lub grzankami).
Następna > |
---|